Cursul Business Start-up

Jobul unui antreprenor include un spectru larg de activități și posibilități. Oricine are potențialul să devină un antreprenor de succes. 

Însă, trebuie să ne analizăm în mod realist nevoile, abilitățile și dorințele și să identificăm zonele unde avem nevoie de perfecționare suplimentară, precum și modalitățile și sursele de suport de care vom avea nevoie. 

Pentru a realiza obiectivul de a ne începe propria afacere, trebuie să deținem cunoștințe excepționale și să fim complet dedicați dorinței noastre și muncii. 

Gândiți-vă la toate nevoile pe care le implică începerea unei afaceri:

  • vreți să vă fiți propriul șef;
  • vreți un job creativ;
  • vreți să câștigați bani;
  • vreți să vă schimbați viața;
  • aveți o idee pe care o considerați bună și despre care credeți că merită tot efortul;
  • vreți să vă transformați hobby-ul în cunoștințe combinând astfel utilul cu plăcutul. 

Întrebarea cheie pe care trebuie să v-o adresați este „Ce aș vrea să fac?”. Aici trebuie să definiți ce vreți să faceți. Dar este foarte important să cunoașteți situația pieței, respectiv să știți ce cere piața și pe baza aceasta să oferiți produsul căutat de piață. 

După ce ați ales ce veți face, trebuie să creați un plan de afaceri.  Cel mai important document al viitoare voastre companii este planul de afaceri. Aici veți descrie în detaliu obiectivele voastre, misiunea și viziunea activității voastre și la final planul de realizare.  

Dacă nu aveți suficienți bani pentru a vă începe propria afacere, planul de afaceri va fi necesar dacă vreți să aplicați pentru un credit bancar, la investitori privați, organizații de stat sau non-guvernamentale, deoarece nimeni nu o să vă dea bani fără să vă vadă și să vă analizeze ideea.  

Un plan de afaceri conține următoarele elemente: 

  • descrierea ideii de afaceri;
  • cui este destinat produsul sau serviciul vostru;
  • care este obiectivul afacerii voastre;
  • ce concurență aveți pe piață;
  • ce strategie de marketing aveți, cum veți ajunge la cumpărători;
  • ce șanse aveți pe piața pe care vreți să vă lansați;
  • care vă sunt furnizorii;
  • cum formați prețul produsului.  

Antreprenoriatul de succes se învață, iar începerea și dezvoltarea afacerii fac parte din procesul permanent de învățare. 

Începătorii în afaceri se pot confrunta cu un eșec neprevăzut al afacerii dacă produsul/serviciul lor nu îndeplinește nevoile pieței și dacă ignoră nevoile cumpărătorilor. După acești factori urmează lipsa de motivație, marketingul slab, un produs slab, lipsa unui model de afaceri, probleme cu prețul definit… 

Dacă acordați atenție acestor detalii, planificați cu atenție și respectați planul de afaceri, ideea voastră se poate realiza cu succes. 

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Entrepreneurship, Business Administration și Marketing and Marketing Management.

Cursul Business Start-up – descriere și scop

Cursul Cum să începi o afacere vorbește despre înființarea propriei afaceri. Conținutul cursului începe de la idee și de la inițiativa de a începe o afacere, abordează pe scurt toate elementele necesare, de la identificarea oportunităților de afaceri până la crearea planului de afaceri. Chiar de la început veți avea ocazia să aflați ce nevoi personale trebuie să cunoașteți înainte de a începe o afacere și ce abilități trebuie să aveți pentru a avea succes. 

De asemenea, vă prezentăm și profilul unui antreprenor de succes, precum și regulile pe care fiecare antreprenor are obligația să le respecte. Apoi, se acordă atenție identificării oportunităților de afaceri, având în vedere că pentru fiecare nou început este nevoie de o idee bună. Vă prezentăm etapele procesului de începere a afacerii, având în vedere că există multe lucruri la care ar trebui să ne gândim bine, precum tipul de afacere, concurența și rentabilitatea pe termen lung a afacerii. De asemenea, trebuie să faceți cercetări de piață pentru a obține informații despre rentabilitatea produsului și a serviciului pe care vreți să le oferiți. 

Pe scurt, este foarte important să aflați dacă există o piață pentru voi și ce șanse aveți în ea. Veți putea să citiți și despre formele legale necesare începerii unei afaceri, precum și despre diferențele între începerea afacerii de la zero și achiziționarea unei afaceri deja existente și a unei francize. De asemenea, discutăm despre importanța formelor legale existente ale unei afaceri, precum compania antreprenorială, parteneriatul și societatea pe acțiuni. De asemenea, cursul vă va familiariza cu posibilitățile de finanțare, precum și cu potențialele surse de obținere a capitalului de start. 

Desigur, în acest curs se discută și despre alte elemente de bază ale procesului de începere a unei afaceri, precum definirea viziunii și misiunii, despre importanța și modalitatea de definire a obiectivelor de afaceri, dar și despre posibile resurse de susținere a activităților de afaceri, precum agențiile de marketing, agențiile de contabilitate, camerele de comerț și consultanții de afaceri. 

Scopul cursului Cum să începi o afacere este de a prezenta cursanților procedura și elementele necesare pentru începerea propriei afaceri. Cursanții vor învăța toate etapele începerii unei afaceri, cum să ajungă de la ideea de afaceri la mijloacele financiare necesare, cum să facă un plan de afaceri și cum să-și realizeze ideile.

Cursul Cum să începi o afacere vă va răspunde la următoarele întrebări:

Aveți potențialul să fiți un antreprenor de succes?

Există anumite caracteristici confirmate în practică ca fiind deținute de antreprenorii care au succes în propria afacere, anume: simțul realității, încrederea în sine, puterea mentală. Antreprenorul este o persoană care se gândește la toate de mai multe ori, care are capacitatea să revină după eșec. Antreprenorul trebuie să-și asume riscuri, să fie persistent, răbdător și determinat. De asemenea, trebuie să fie flexibil, motivat, bine organizat, să observe detalii. Un antreprenor nu trebuie să fie vanitos, trebuie să știe să accepte critica, să învețe de la alții, să fie deschis la idei noi și să fie de încredere. Orientarea către viitor, tendința către mai bine, orientarea pe piață și abilitatea de a-și evalua colaboratorii sunt, de asemenea, caracteristici importante ale unui antreprenor. 

Care sunt diferențele esențiale între diferitele forme de afaceri?

Formele de bază ale afacerilor pot fi companie antreprenorială (ca proprietate independentă), companie parteneră (ca societate comercială) și societăți pe acțiuni (societăți cu răspundere limitată).

Principalele diferențe dintre formele de proprietate prezentate se reflectă în faptul că o companie antreprenorială are un singur proprietar, impozitul se calculează pe venitul proprietarului, care are responsabilitate nelimitată. Această formă este folosită în principal de indivizii care vor să-și înceapă propria afacere cât mai simplu. 

Parteneriatul presupune doi sau mai mulți proprietari, iar impozitul se calculează pe veniturile tuturor proprietarilor. Această formă este cel mai simplu mod pentru două persoane de a începe împreună o afacere. În unele cazuri, răspunderea este limitată. Societățile pe acțiuni au un număr de acționari, corporațiile și acționarii sunt impozitați, sunt caracterizați de răspundere limitată, deci acesta este o persoană juridică cu acționari. 

Care sunt principalele motive pro și contra pentru a începe o afacere de la zero?

Principalele motive pentru a începe o afacere de la zero sunt chiar faptul că începi totul de la zero, definirea activității, efectuarea de noi investiții, libertatea de a-ți alege și dezvolta angajații, posibilitatea de a folosi cele mai noi tehnologii, echipamente, materiale, instrumente etc., precum și posibilitatea de a-ți alege mediul competitiv. În timp ce motivele contra începerii unei afaceri de la zero sunt în primul rând dificultatea de a găsi activitatea perfectă, probleme legate de adunarea resurselor, inclusiv locație, clădire, echipament, materiale și forță de muncă, probleme de producție legate de începerea unei activități noi, lipsa unei linii de producție, lipsa unei piețe și a canalelor de distribuție. Problemele legate de stabilirea unor sisteme manageriale de bază, a controlului și riscul de eșec sunt mai mari la afacerile noi decât atunci când achiziționezi o afacere deja existentă sau o franciză. 

Planul și programa cursului

1. Introducere în curs

  • care sunt abilitățile și cunoștințele necesare pentru începerea unei afaceri 

2. Identificarea oportunităților de afaceri și generarea ideilor 

3. Principalele forme de afaceri și cum să începi o afacere de la zero 

4. Cunoașterea formelor de proprietate a afacerii și a formelor legale de organizare a afacerii 

5. Capacitatea de a identifica posibilele surse de finanțare a afacerii 

6. Capacitatea de a defini misiunea, viziunea și obiectivele afacerii

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2025/26 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te