Skills of Clear and Convincing Presentation

Cursul Abilități de prezentare clară și convingătoare vă va îmbunătăți abilitățile într-un segment foarte important – prezentarea. Ca să fie bună, prezentarea trebuie să fie cât mai clară și convingătoare, iar în acest scop trebuie să lucrați la propria persoană și să dobândiți abilitățile necesare. Explicăm în detaliu modul de pregătire a prezentării, dar și factorii care pot influența negativ prezentarea materialului. Cum ne învingem frica de a vorbi în public este o parte foarte importantă din curs, iar o atenție deosebită este dedicată și depășirii emoției. De asemenea, cursul descrie și cum susținem prezentarea și explică rolul limbajului corporal.

La acest curs, participanții vor înțelege cum să folosească principalele tehnici și abilități în timpul unei prezentări publice pentru ca aceasta să fie cât mai clară și mai convingătoare. De asemenea, vor descoperi cele mai bune modalități de prezentare, secretele unei prezentări PowerPoint bune, precum și importanța limbajului corporal și modalitățile de stăpânire a emoțiilor în timpul prezentării. Veți afla ce influență au vorbirea și abilitățile de vorbire asupra corpului, gândirii și emoției, dar și cum creați un echilibru între aceste elemente pentru ca prezentarea noastră să fie clară pentru cel care ascultă. Vă prezentăm o mulțime de exemple practice, cu care explicăm tematica cursului, apoi cursanții pot să se convingă imediat de eficiența metodelor cu care facem prezentarea noastră clară și convingătoare.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Entrepreneurship, International Business și HR Management.

Descrierea și scoplul cursului Abilități de prezentare clară și convingătoare

Cursul Abilități de prezentare clară și convingătoare, după cum îi spune și numele, vorbește despre abilitățile necesare pentru ca prezentarea să fie cât mai convingătoare și mai clară. În primul rând, la curs vom discuta despre modul de pregătire a prezentării, descrierea detaliată a tuturor etapelor parcurse în timpul pregătirii și realizării – de la alegerea temei, definirea publicului, scopul prezentării, scrierea discursului, definirea și alegerea mijloacelor auxiliare până la definirea numelui, exersarea discursului și în final, susținerea prezentării. 

Vom discuta despre factorii care influențează pozitiv și cei care influențează negativ claritatea și credibilitatea prezentării. Vă vom prezenta cele mai importante reguli ale susținerii unei prezentări bune, precum și sfaturile lui Steve Jobs în această privință, care vor duce la rezultate dorite. Vom discuta și despre frica de a apărea în public și depășirea emoției, care sunt cele mai frecvent întâlnite cauze și despre cum puteți învinge emoția. Vă vom prezenta câteva etape simple și exerciții care vă ajută la depășirea emoțiilor. 

Vă prezentăm și câteva sfaturi de comunicare cu publicul în timpul prezentării. De asemenea, cursul descrie și cum se susține o prezentare, precum și rolul limbajului corporal, respectiv comunicarea nonverbală în timpul susținerii prezentării. Vă prezentăm și sfaturi despre cum să vă îmbrăcați la prezentare în funcție de obiectiv, de scop și de contextul prezentării. 

Vă oferim multe exemple de prezentări bune și slabe. La final, vă prezentăm în detaliu toate etapele pentru a asigura susținerea profesională și cu succes a prezentării. Toate acestea au scopul ca prezentarea să fie clară și convingătoare, iar voi să vă atingeți obiectivul planificat. 

Scopul cursului Abilități de prezentare clară și convingătoare este să învețe cursantul să aplice principalele abilități în timpul expunerii, pentru ca prezentarea să fie clară, convingătoare și să aibă succes. De asemenea, scopul acestui curs este să prezinte cursantului modalitățile unei prezentări bune, secretele pregătirii unei prezentări în PowerPoint, precum și importanța limbajului corporal și modalitățile în care ne depășim emoția în timpul prezentării. De asemenea, vă prezentăm cel mai frecvent întâlnite greșeli de prezentare, ca să vă împiedicăm să le repetați.

Cursul Abilități de prezentare clară și convingătoare vă răspunde la următoarele întrebări:

Care sunt etapele pregătirii unei prezentări?

Cea mai importantă etapă a unei prezentări este pregătirea. Aceasta prespune: alegerea temei, definirea publicului (stabilirea ascultătorului țintă și a caracteristicilor sale, cunoștințele prealabile, interesele etc.), definirea scopului prezentării (dacă vrem să educăm, să motivăm, să pregătim, să instruim…), colectarea informațiilor (din surse relevante, de la oameni, din cărți, publicare, cercetare), scrierea discursului (crearea conceptului și scrierea tezelor cheie), definirea și alegerea mijloacelor auxiliare pe care le vom folosi în prezentare (tablă, prezentare în PowerPoint, calculatoare sau tablete, proiector etc.), alegerea numelui (un nume simpatic și informativ, care nu va fi nici prea detaliat, nici prea lung, dar nici prea general), exersarea vorbitului în public (în fața oglinzii, în fața familiei și a prietenilor, exersarea comunicării nonverbale), și la final, când toate pregătirile sunt gata, mai rămâne – doar susținerea prezentării.

Cum trebuie să arate o prezentare corespunzătoare în PowerPoint?

Prezentarea în PowerPoint este cel mai des folosit mijloc de prezentare de azi. Este util deoarece permite prezentarea imaginilor și a diferitelor animații. Când creăm o prezentare în PowerPoint se recomandă folosirea dimensiunii corespunzătoare a fontului, fundalul trebuie să fie simplu, noțiunea cheie de pe slide trebuie subliniată (bold, săgeată, italic, underline…), este de preferat să folosim un element vizual (imagine, diagramă, tabel, smartart…), pentru partea text a slide-ului folosiți bullets și tot ce scrieți să fie în teze, slide-ul trebuie să fie o unitate compactă. 

De asemenea, fontul nu trebuie să fie nici prea mare nici prea mic, nu folosiți prea multe imagini colorate sau cu prea multe detalii ca fundal al slide-ului, nu subliniați prea multe segmente, deoarece aceasta distrage atenția și nu obține efectul dorit. Nu exagerați nici cu cantitatea de elemente vizuale dintr-un slide – una până la două pagini de pe un slide este de ajuns. Nu copiați paragrafe întregi sau părți din text pe slide, deoarece pe slide nu trebuie să se suprapună imaginile și textul, nu trebuie să fie prea multe informații și fiecare parte trebuie să fie lizibilă din orice parte a camerei unde are loc prezentarea.

Care pot fi influențele negative asupra fluxului prezentării?

Influență negativă asupra prezentării pot avea: dimensiunea necorespunzătoare a camerei unde are loc prezentarea (prea mare sau prea mică), temperatura necorespunzătoare, așezarea necorespunzătoare a ascultătorilor, telefoanele care sună în mijlocul prezentării, lipsa instrumentelor tehnice sau probleme tehnice, zgomotul de afară cauzat de izolarea fonică slabă, incapacitatea de a controla situațiile neprevăzute, critica deschisă și exprimarea atitudinilor negative care irită ascultătorii care au drept cauză discriminarea, sisteme de valori diferite, interese etc., permiterea întreruperilor prea dese și neglijarea, îmbrăcămintea sau încălțămintea necorespunzătoare, foame, sete, neplăcerea cauzată de întrebările adresate, pierderea controlului asupra prezentării (prea multe devieri de la temă, incapacitatea de a controla publicul dacă devine prea gălăgios sau prea obraznic etc.), graba cauzată de timpul insuficient – sunt doar câteva din cauzele unei prezentări slabe.

Planul și programa cursului Abilități de prezentare clară și convingătoare

  1. Pregătirea prezentării 
  2. Factorii care influențează pozitiv sau negativ claritatea și forța de convingere a prezentării 
  3. Apariția în public și depășirea emoției
  4. Comunicare nonverbală
  5. Susținerea prezentării 

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2025/26 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te