Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

7 discursuri datorită cărora veţi adora conferințele TED


Conferințele TED (Technology Entertainment and Design) sunt organizate în întreaga lume şi sunt concepute ca o serie de discursuri pe teme sociale, științifice, uneori chiar şi pe teme din viața zi cu zi, extrem de interesante. Sloganul recunoscut al conferințelor TED este „Ideas worth spreading” (Idei care merită să fie răspândite). Ideea este că discursurile sunt scurte şi eficiente - în general, acestea durând 3, 6, 9 sau 18 minute.

Fiecare discurs TED cu siguranță vă va impresiona şi vă va oferi o doză neașteptată de energie pozitivă. Vă va face să analizați întrebările pe care vi le-a adresat vorbitorul, carismatic şi original, pentru a lua în considerare problema care a fost prezentată. La conferințele TED puteţi auzi idei care nici nu v-au venit în minte, diferite abordări în observarea fenomenelor, explicații pe care nu le-aţi primit până acum. Fiecare vorbitor are propriul stil şi niciun discurs nu este similar. În orice caz, suntem siguri că niciun discurs TED nu vă va lăsa indiferenți.

Idei care merită răspândite

Mai jos, urmează o selecţie a 7 dintre cele mai interesante discursuri TED, datorită cărora veţi adora TED şi veţi începe să urmăriți conferințele.


1. Școala ucide creativitatea

Sir Ken Robinson este cel mai faimos vorbitor al conferințelor TED şi tocmai datorită discursului său original şi abordării educației contemporane, mulți au început să se intereseze, în general, de conferințele TED. Abordarea sa generală este că sistemul educațional este prea rigid şi că „ucide” creativitatea pe care o au copiii, şi că este nevoie urgent de o revoluție educațională.
Acest discurs, pe baza unor anecdote interesante şi amuzante din viața de zi cu zi, indică faptul că, copiii sunt pregătiți să încerce, chiar dacă greșesc şi că datorită acestui lucru se obțin idei originale şi se dezvoltă creativitatea. El subliniază că acelaşi lucru ar trebui să se aplice adulților, în loc de a suprima această trăsătură la copii şi de a o pune în formele educației moderne.

2. Paradoxul alegerilor

În acest discurs, psihologul Barry Schwartz demonstrează că noțiunile de libertate şi alegere în ziua de astăzi sunt paradoxale, deoarece omul are atât de multe alegeri în toate privințele, încât acestea îl paralizează în loc să-l elibereze. Dezvoltarea societății, a științei şi a tehnologiei, pune nenumărate alternative în fața omului, pe care Schwartz le descrie cel mai bine printr-un exemplu banal al unui supermarket din cartierul său, unde se pot găsi chiar 175 de diferite dressinguri pentru salate şi chiar 6,5 milioane de diferite sisteme surround. Aceasta a pus omul în poziția de a fi constant nevoit să decidă, până în măsura în care îi este dificil să ia o decizie, chiar şi atunci când este vorba de cele mai simple chestii.

3. 8 rețete pentru succes

Richard St. John a „transformat” în doar câteva minute o cercetare care a durat 7 ani şi în care a făcut chiar 500 de interviuri despre cum se obține succesul în afaceri. El răspunde la întrebarea cum pasiunea, munca, concentrarea, persistența, ideile bune... pot rezulta succes în afaceri şi pot contribui la șansa unui om de a deveni miliardar.

4. Cum inspiră liderii excepționali alte persoane?

De ce Apple este întotdeauna mai inovator şi mai bun decât concurenții săi, având în vedere că au aceleași posibilități, echipamente tehnice, aceiași agenți...? De ce chiar Martin Luther King a inițiat mișcarea pentru drepturile civile când mulți oameni au au avut parte de nedreptate din cauza segregării rasiale?
Simon Sinek a făcut o descoperire care a schimbat viziunea sa asupra lumii. El a descoperit că toți oamenii de succes cred, acționează şi comunică într-un mod complet diferit de toți ceilalți oameni. În acest discurs, el prezintă teoria aşa-numitului „Cerc de Aur”, care este cea mai simplă idee, dar, totodată, şi cea mai greu de înțeles din întreaga lume.

5. Cel mai bun dar căruia i-am supravieţuit

Din acest discurs scurt, dar foarte impresionant şi emoțional, ținut de Stacey Kramer, se poate transmite un mesaj simplu şi puternic: tot ceea ce este nou, neașteptat şi necunoscut ce ne aduce viața, trebuie observat ca un dar, indiferent de cât de frică ne este de necunoscut.

6. Statistica poate fi interesantă

Profesorul care se ocupă cu dezvoltarea la nivel mondial, Hans Rosling, în acest discurs neobișnuit arată cum statistica poate fi, de asemenea, interesantă pentru a indica cele mai importante tendințe în dezvoltarea societății umane. El sugerează că dacă ignorăm cifrele, care ne pot spune multe detalii despre ceea ce se întâmplă în toate țările (creșterea populației, distribuția bogăției lumii sau în ce colț al lumii este cea mai mare rată de mortalitate), nu vom observa schimbările care au loc în lume şi nu vom ști ce se întâmplă în jurul nostru, indiferent de nivelul educațional dobândit.

7. De ce suntem fericiţi?

Este mai nefericit un om care a câștigat 300 de milioane de dolari la loterie sau un om care a devenit paraplegic? Atenţie: primul răspuns care ți-a venit în minte este greșit! Dan Gilbert pune această întrebare esențială pentru a ne dovedi că, de fapt, toți avem prejudecăți greșite despre fericire şi lucrurile care fac oamenii fericiți. El crede că principalul „vinovat” pentru această prejudecată este aşa-numitul impact al evenimentelor care ne determină să credem că anumite rezultate ale unor evenimente ne vor face fericiți. Toate lucrurile care ne ocupă şi de care credem că ne vor face fericiți sau nefericiți, cum ar fi de trecerea sau picarea unui examen, o nouă iubire sau despărțirea, alegerile câștigate sau pierdute, promovarea sau nu la locul de muncă... au, de fapt, un impact, o intensitate şi o durată mult mai mică decât ne așteptăm.

  • 16.04.2019 09:47

Comentariu