Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

7 etape pentru lansarea propriei afaceri (a doua parte)

Începutul unei curse de afaceri

Doar după ce aţi analizat punctele tari şi punctele slabe şi aţi făcut un bun plan de afaceri, sunteţi gata de acţiune. Acum, pentru lansarea noii afaceri trebuie să mai treceţi doar peste câteva etape.

Asiguraţi mijloace financiare

De dimensiunea afacerii voastre va depinde şi modelul de finanţare. Afacerea voastră poate fi finanţată de un „înger de afaceri", de o societate de investiţii sau, pentru început, puteţi fi propriul finanţator. Majoritatea companiilor mici încep cu împrumuturi, credite, ajutor din partea familiei şi ajutoare similare. De regulă, în afară de costurile iniţiale, care nu pot fi ignorate, se recomandă să puneţi de-o parte bugetul vostru standard pentru următoarele 3 luni.

Finanțe și hârtii de afaceri

Există diverse modele de finanţare. Trebuie să estimaţi care este modelul potrivit pentru afacerea voastră. Nu uitaţi că astăzi, chiar şi prin intermediul crowdfunding-ului, puteţi atrage oameni necunoscuţi să contribuie la proiectul vostru. Dacă doriţi să creşteţi şansele de obţinere a unui buget înainte de a începe proiectul și înainte de a vă axa pe planul de afaceri, este bine să vă concentraţi asupra „pitch-ului”. Este vorba despre o poveste interesantă care va fi legată de prezentare, aceasta fiind prima impresie pe care şi-o formează un potenţial finanţator despre propunerea voastră. Forma scurtă, cum este pitch-ul, este mult mai uşor de controlat şi pregătit, dar veţi primi mai repede comentarii şi răspunsuri. Un număr mare de investitori nu citesc întregul plan de afaceri, deşi mulţi se aşteaptă să-l aveţi.

Deschideți afacerea

Banii sunt în bancă. Planul a fost adoptat. Următorul pas este găsirea unei locaţii, dacă afacerea voastră o necesită. Trebuie să intraţi în procesul de negociere când vine vorba de închirierea unui spaţiu. Faceţi rost de echipamentul necesar. Instalaţi liniile telefonice. Angajaţi personal. Stabiliţi preţurile. Organizaţi o petrecere cu ocazia lansării afacerii. Fiecare dintre aceste etape trebuie analizate atent.

Dacă domeniul vostru de activitate este comerţul cu amănuntul, locaţia pe care o alegeţi va dicta tipul de clienţi. Deşi o locaţie bună nu garantează succes, o locaţie mai puțin bună înseamnă aproape întotdeauna eşec. În timp ce căutaţi o locaţie, întrebaţi-vă cât de uşor vă pot găsi potenţialii clienţi. Vor fi vizibile promoţiile voastre? Există parcare în apropiere? Şi, în cele din urmă, cât de mare este concurenţa? În cazul în care concurenţa este aproape de voi, acesta poate fi un semn bun pentru ca clientela dorită să fie legată de locaţie.

Adresa afacerii

Acum să discutăm puţin despre interior. Aspectul spaţiului în care vă desfăşuraţi activitatea influenţează foarte mult retenţia clienţilor şi modul în care vă prezentaţi. Indiferent dacă este vorba de un magazin, un restaurant, o cafenea sau ceva complet diferit, culorile şi lumina influenţează atmosfera plăcută. Gândiţi-vă pe ce vreţi să puneţi accent în spaţiul interior, direcţionând lumina către partea respectivă şi ce fel de atmosferă vreţi să creaţi.

Pe de altă parte, dacă sunteţi un freelancer în domeniul IT, camera voastră poate fi biroul vostru, cel puţin până când afacerea creşte. Mai devreme sau mai târziu, va urma procesul de expansiune. Acesta necesită aceeaşi cantitate de planificare pe care o necesită şi startul, dar acest efort este răsplătit mai devreme sau mai târziu.

Cine nu munceşte nu greşeşte

Greşelile sunt o parte integrantă a fiecărei activităţi. Chiar dacă nu este prima dată când deschideți o afacere, vă puteţi aştepta la greşeli. Învăţarea din greşeli este cheia progresului. Fiţi pregătiţi să experimentaţi. Încercaţi tot ceea ce vă vine în minte.

Fiecare afacere are propriile reguli. Multe lucruri nu se pot anticipa. Dar, există un set de reguli stabilite care pot fi aplicate fiecărei afaceri. Ele pot preveni greşelile şi pot asigura profitul.

Erori în afacere

  • 23.04.2019 11:47

Comentariu