Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

7 idei minunate pentru organizarea unui team building online pentru angajați

Pandemia, care a paralizat în mare parte relațiile de afaceri cu care eram obișnuiți, a împiedicat companiile să mai organizeze întruniri ale angajaților lor cu scopul de a se relaxa, relaționa și apropia și în alt context.
Dar pe de altă parte, situația actuală a creat un trend interesant - team building-urile online.

online team building

Astfel de activități sparg monotonia, deoarece pentru oameni socializarea este necesară chiar și în atunci când lucrează de acasă.

De managerii HR depinde să găsească noi modalități prin care să apropie angajații. De fapt, team building-ul online poate fi mai ieftin decât cel tradițional. Este nevoie doar de calculatoare, conexiune stabilă la internet și la nevoie, o recuzită minoră pe care fiecare angajat o va avea lângă el.

Iată câteva activități care au devenit populare la astfel de evenimente online.

1. Tema team building-ului online: Cine are biroul mai frumos?

Când lucrați de acasă aveți într-adevăr libertate deplină să vă aranjați biroul cum vreți și cum vă place. De aceea, puteți să organizați un joc după modelul binecunoscutei emisiuni MTV „Cribs” și să oferiți angajaților posibilitatea să se laude cu modul în care și-au organizat biroul de acasă.

De asemenea, puteți să organizați un concurs cu vot, ca să alegeți un „câștigător” și proprietarul celui mai frumos birou. Dacă vreți să „condimentați” situația, puteți alege și câștigătorul „celui mai urât birou”, iar premiul să fie posibilitatea de a amenaja spațiul care a avut cele mai puține voturi.

2. Online Bingo

Este un mod distractiv prin care angajații se pot cunoaște mai bine.

Faceți un tabel online cu diferite expresii. De exemplu: „Am încercat să fac un clip video pe TikTok” sau „Nu pot să pornesc camera pentru că-mi stă rău părul”. Ar trebui să fie cel puțin 20, aranjate pe 5 rânduri a câte 4 expresii.

Moderatorul va citi expresiile, iar fiecare participant care este de acord cu ele le va marca în tabelul său. Când 4 expresii sunt adunate într-un rând, câștigătorul va striga „Bingo!”.

3. „Happy hour”

De fapt, această activitate se referă la a avea o discuție la un pahar. Ideea este să dedicați o întâlnire doar discuțiilor informale. Într-o atmosferă relaxantă, toată lumea poate să participe de la biroul lor de acasă și să povestească cum își petrece timpul sau orice lucruri interesante care li s-au întâmplat.

organizare team building online

4. „Pozează-mi povestea”

În prezent, în comunicare se folosesc tot mai mult emoticoanele pentru a reprezenta păreri sau gânduri. Puteți să profitați de acest obicei și să-l transformați într-un joc.

Începeți povestea în chat-ul întâlnirii voastre de grup, folosind doar emoticoane fără niciun cuvânt. Apoi, membrii echipei pot începe să participe la poveste ca să facă un întreg.

Când la finalul jocului, înțelegeți cum au înțeles colegii ceea ce ați vrut să „scrieți”, toți vor râde.

5. Test de cunoștințe

Puteți organiza ușor un test de cunoștințe pe teme diferite, în funcție de natura echipei voastre. Pe internet veți găsi multe exemple diferite. De exemplu, acesta poate fi un test de cultură generală.

Totuși, nu renunțați la ideea de a alcătui întrebări adaptate intereselor colegilor, deoarece acest format vă oferă posibilitatea să fiți creativi. De exemplu, ca să organizați un team building online, faceți un test care verifică cât de bine se cunosc colegii între ei.

6. Vânătoarea de urme

Deși vânătoarea de urme se joacă live folosind mai multe locații din oraș, acest format poate fi interesant și online.

În lipsa unei idei mai bune, puteți să extrageți câteva elemente specifice de pe propriul site și să numiți persoanele care să le caute. Taskurile pot fi alcătuite în stilul: „În ce culoare nu avem momentan modelul XY al produsului?” sau „Unde este recomandarea clientului XY?”

7. Clubul cititorilor

Această activitate necesită ceva mai mult timp și implicare, dar și dragoste de literatură. Ideea este ca din când în când să dați o carte echipei pe care să o citească toți, apoi în timpul team building-ului online să discutați un timp despre asta. Tot mai multe astfel de cluburi se organizează online.

Puteți începe de la aceste idei, dar fiecare poate fi îmbunătățită și adaptată nevoilor și naturii echipei voastre. Unii oamenii preferă mai mult să pornească camerele și să se prostească, alții sunt introvertiți. Trebuie să luați în considerare toate aceste elemente. Organizarea team building-ului este de cele mai multe ori sarcina managerului HR. Dacă preluați acest rol, trebuie să aveți cunoștințe de resurse umane. De aceea, înscrieți-vă la managementul resurselor umane. Dați-le ideilor voastră șansa să se concretizeze.

  • 24.03.2021 11:30

Comentariu