Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Cele 8 avantaje ale studiului online

Buton pentru studiu

Educaţia online s-a dovedit a fi o opţiune durabilă şi tot mai populară pentru persoanele de toate vârstele şi profesiile, care doresc să se perfecţioneze formal sau informal. Numărul avantajelor faţă de metoda tradiţională de studiu este mult mai mare. Iată câteva dintre cele mai evidente:

Posibilitatea alegerii libere: 

Educaţia online oferă posibilitatea de învăţare a mai multor cursuri în cadrul unui program mai larg. Nu mai trebuie să susţineţi o mulţime de examene de tip general pentru a deveni un expert într-un domeniu care vă interesează. Noii lideri de afaceri nu au timp pentru învăţarea teoriei. Ei sunt interesaţi doar de ceea ce au nevoie pentru a fi şi mai buni în afacerea lor. De asemenea, factorul legat de limitele geografice îşi pierde semnificaţia. Astăzi, nu sunteţi legaţi doar de cursurile disponibile la nivel local, ci puteţi alege dintr-o ofertă online globală.

Flexibilitate deplină: 

Platformele de studiu la distanţă (DL-Distance Learning) facilitează organizarea timpului. În comparaţie cu studiul tradiţional, platformele DL sunt superioare în acest domeniu. Studenţii care frecventează alte cursuri sau care pe lângă studii au şi un job, acum pot alege când vor parcurge materialele şi cât timp vor dedica învăţării. Datorită studiului online, vă puteți crea singuri un program, în loc să fiţi nevoiţi ca problemele personale şi profesionale să fie incluse într-un cadru instituţional rigid. Puteţi învăţa în pauzele dintre întâlniri, când sunteţi într-o vacanţă sau într-o călătorie de afaceri.

Conectare fără limite: 

Toţi cei care au experienţă cu studiul la distanţă ştiu că acest tip de învăţare presupune o reţea internaţională enormă. Ceea ce este şi mai important, persoanele cu care stabiliţi un contact nu sunt nişte utilizatori de internet obişnuiţi, ci persoane cu care aveţi subiecte comune, deoarece aveţi aceleaşi interese. Opţiunile de construire a unei cariere şi de obţinere a recomandărilor există în cadrul fiecărei reţele, aşadar, nici platformele online pentru studiul la distanţă nu sunt o excepţie.

Studiu online

Ritmul de învăţare este determinat de fiecare individ:

Studiul online vă permite să vă stabiliţi propriul ritm de învăţare. În primul rând, termenele limită pentru studiu sunt deseori mai flexibile decât în cazul canalelor educaţionale formale şi informale în studiul tradiţional. În al doilea rând, când sunteţi bine dispuşi, puteţi finaliza anumite sarcini în doar câteva zile, sarcini care, de regulă, ar dura chiar o lună. Parcurgerea cursurilor în cadrul unui întreg semestru şi finalizarea sarcinilor într-o perioadă scurtă nu este posibilă în sistemul tradiţional. Pe de altă parte, când nu sunteţi binedispuşi, puteţi amâna întotdeauna anumite sarcini, deoarece aveţi posibilitatea de a reveni la acestea oricând doriţi.

Economisirea banilor: 

Studiul online costă, în general, mai puţin decât cel tradiţional. Toate tehnicile care alcătuiesc costul în modelul clasic de învăţare nu sunt deloc recunoscute în modelul online. Materialele suplimentare şi bibliografia necesară sunt disponibile pe internet, iar cheltuielile mai mici pe care nici nu le luăm în considerare, cum ar fi chieltuielile de transport, mâncarea şi băuturile în timpul pauzelor, adică costurile suplimentare, sunt inexistente când vine vorba de studiul online. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestuia este, cu siguranţă, independenţa geografică. Costurile de transport sau ale vieţii într-un alt oraş, deseori, depăşesc taxele de şcolarizare.

Educație onlineProfesori din întreaga lume:

Spre deosebire de orice instituţie, profesorii şi coordonatorii din mediul online fluctuează liber, aşadar, se poate întâmpla ca la acelaşi curs să ascultaţi mai mulţi profesori de renume mondial care nu se cunosc personal, deoarece trăiesc pe diferite continente.

Fără prezenţă fizică în sălile de clasă:

O sală de clasă standard, conform mai multor oameni, nu este cel mai ideal mediu pentru dobândirea cunoştinţelor şi pentru menţinerea atenţiei. Neatenția, frica de profesor și experienţele neplăcute sunt complet eliminate în era studiului online. Se poate spune că nu există un mod mai confortabil pentru a educa un individ.

Performanţă bună 

Cursurile online pot fi la fel de eficiente ca cele tradiționale când este vorba de dobândirea cunoştinţelor. Mai multe experimente, inclusiv testarea studenţilor la universităţile MIT, Harvard şi Tsinghua, au arătat că rezultatele testelor pe care le-au susţinut studenţii după ce au parcurs materia de acasă au fost mai bune decât cele ale studenţilor care au parcurs materialele fiind fizic prezenţi în sălile de clasă. Cu alte cuvinte, studiul la distanţă poate fi mai eficient decât cel tradiţional.

Cursuri online

Studiul la distanţă nu poate fi o opţiune ideală pentru toată lumea, dar aceasta merită, cu siguranţă, să fie încercată. Acest lucru este valabil atât când vine vorba de educaţia formală şi de titlul obţinut, cât şi atunci când vine vorba de perfecţionarea de orice tip pentru fiecare individ care doreşte să progreseze. Pentru cei care vor să trăiască dinamic, dar şi să înveţe în acelaşi timp, DL este alegerea potrivită.

  • 25.04.2019 13:15

Comentariu