Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK
Hobby-ul este ceva unde vă bucurați de timpul dumneavoastră liber și care vă aduce satisfacție. Totuși, cu timpul, anumite hobby-uri se pot transforma și într-o oportunitate pentru o mică afacere. Dacă apare o astfel de oportunitate, folosiți-o, deoarece nu este nimic mai frumos decât ca ceea ce vă place să devină și profesie (probabil că și testarea orientării profesionale va confirma același lucru). Vedeți cum să recunoașteți și să utilizați hobby-ul ca pe o oportunitate de afaceri.
1. Recunoașteți oportunitatea și începeți să schimbați abordarea
Nu este necesar ca imediat să începeți să câștigați bani serioși pentru a numi hobby-ul dumneavoastră afacere. Fiți conștienți și de faptul că nu fiecare hobby poate să aducă un mare câștig încă de la început. Dar dacă vedeți că se poate, pentru început, asta poate fi afacerea dumneavoastră part-time. Mențineți elanul și satisfacția și la tot adăugați o abordare sistematică afacerii. Prin urmare, faceți un plan de afaceri și aveți previziuni reale. Nu modificați modul în care vă ocupați de hobby-ul dumneavoastră când începeți să câștigați, deoarece tocmai asta le-a plăcut cumpărătorilor dumneavoastră, respectiv clienților.
Deși, poate, sună logic, hobby-ul nu devine o afacere când câștigați primii bani. Hobby-ul devine afacere atunci când dumneavoastră decideți că este afacere, și nu DOAR hobby. Cu hobby-ul vă ocupați în timpul dumneavoastră liber, iar cu afacerea dumneavoastră 24 de ore pe zi! Dacă ați avut ca hobby-uri crearea de bijuterii unicat pentru dumneavoastră, apoi ați realizat că și alții vor astfel de bijuterii – aceasta este o oportunitate pentru o afacere. Dar atunci trebuie să definiți grupul țintă, prețurile, canalele de comunicare și orice altceva ce este necesar pentru afacere.
Dacă hobby-ul dumneavoastră l-ați transformat într-o afacere serioasă și ați preluat anumite obligații, trebuie să le îndepliniți. Nu puteți, la jumătatea activității, să realizați din nou că, totuși, este doar un hobby, deoarece ceilalți așteaptă să îndepliniți obligațiile pe care le-ați preluat. De asemenea, gândiți-vă bine cât înseamnă hobby-ul pentru dumneavoastră, deoarece există posibilitatea ca odată cu trecerea timpului să vă plictisească ca afacere. Este mai bine să vă ocupați de un hobby bun decât cu o afacere proastă.
4. Fiți insistenți!
Veți transforma hobby-ul dumneavoastră într-o afacere atunci când el începe deja să vă aducă anumite venituri. Însă, spre deosebire de hobby-ul cu care vă ocupați doar atunci când aveți dispoziție, o afacere necesită o insistență enormă. Fiți siguri că perioadele grele sunt inevitabile în afaceri și atunci nu trebuie să renunțați! Dimpotrivă, atunci trebuie să dați tot ce puteți. În astfel de situații, amintiți-vă cât de mult vă place să faceți ceea ce faceți și munciți și mai mult.
Acestea sunt doar câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă hotărâți pentru acest pas important și să deveniți un antreprenor de succes căruia îi place ceea ce face. Desigur, este important ca, în calitate de întreprinzător, să stăpâniți și acele abilități de afaceri care nu sunt legate de activitatea în sine, în cazul acesta, hobby-ul dumneavoastră. Trebuie să dobândiți cunoștințe din domeniul antreprenoriatului, marketingului, managementului administrării afacerilor și numeroase alte abilități, în funcție de tipul de activitate cu care vă ocupați.
Copyright © BusinessAcademy. Toate drepturile rezervate. Confidenţialitate.
Comentariu