Cursul Limba germană A1 (Deutsche Sprache)

Veți asimila elementele de bază ale limbii germane și veți dobândi capacitatea de a continua cu următoarele niveluri de învățare.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Entrepreneurship, Marketing and Marketing Management și Project Management.

Descrierea și scopul cursului Limba germană A1

Cursul Limba germană A1 este conceput pentru a permite participanților la cursul de limba germană nivelul A1 să stăpânească rapid abilitățile lingvistice de bază - citire, înțelegere, vorbire și scriere - în cel mai simplu mod. Cursul este împărțit în 6 module, care vă vor familiariza cu subiectul cursului, care este elaborat în treizeci de lecții care abordează separat vocabularul, gramatica, ortografia, construirea de propoziții, rezolvarea de teste, ascultarea, exerciții prin texte și dialoguri interesante și utile.

Cursul este destinat adulților, studenților și elevilor de liceu.

Cursul „ Limba germană A1” este nivelul inițial de învățare a limbii germane, al cărui scop este de a face față situațiilor simple de comunicare din viața de zi cu zi. Participantul va învăța, printre altele, cum să se prezinte pe sine și pe ceilalți, să pună întrebări altor persoane despre personalitatea, ocupația, originea lor, dar și să dea răspunsuri afirmative și negative. Să se descurce în situații de bază – să comande de mâncare și băuturi într-un restaurant, să cunoască numerele, culorile, anotimpurile, să adreseze întrebări pentru a determina direcția într-un oraș necunoscut, să exprime rugăminți sau să ofere sfaturi, întrebări legate de oră, dată etc. și răspunsurile la acestea.

Participanții vor perfecționa regulile gramaticale de bază, vor învăța să facă diferența între tipuri de cuvinte, să recunoască genurile substantivelor, precum și să determine cazul, să decline verbele după persoane la timpul prezent, dar și în alte trei timpuri: preterit, perfect și futur I.

În plus, vor învăța să folosească pronumele personale și posesive în cazuri, prepozițiile pentru loc și timp, precum și să aranjeze corect cuvintele într-o propoziție. Se vor familiariza cu modul de construire a cuvintelor, adică a compușilor, care este specific limbii germane.

De asemenea, vor putea înțelege interlocutorii vorbitori de germană, dacă vorbesc clar și mai încet, lucru care ar trebui ajutat prin înregistrări audio și teste audio.

După rezolvarea cu succes a taskurilor de la cursul A1, participanții vor fi pregătiți pentru următorul nivel de învățare a limbii germane, A2.

Cursul vă va răspunde la următoarele întrebări:

Care sunt regulile de citire?

În limba germană, regulile de citire sunt clare, nu există multe abateri și se pot asimila deja în prima lecție. Ar trebui să se acorde atenție modului în care sunt citite unele consoane sau combinații de vocale, de exemplu, sch în fața unei vocale se citește ca [∫], dar dacă s se găsește înainte de p sau t, se citește și ca [∫]. Pentru limba germană sunt specifice și trei vocale (ä, ö, ü), acestea fiind sunete între două vocale, de exemplu: ä este o vocală între a și e, întotdeauna se aude mai mult a doua vocală; ö este o vocală între o și e, unde se aude mai mult a doua vocală; ü este o vocală între u și i. Es ascuțit (ß) presupune un es dublat, adică ss, dar se scrie după un diftong, de exemplu heißen, sau după vocalele lungi, Straße, în timp ce după vocalele scurte se scrie ss, de exemplu Klasse.

Care sunt tipurile de cuvinte în limba germană?

Limba germană are reguli exacte când vine vorba de ordinea cuvintelor într-o propoziție, de asemenea, toate substantivele sunt scrise cu majusculă, prin urmare este ușor de determinat ce fel de cuvânt este, ce fel de schimbare ar putea avea. Locul central în propoziție este ocupat de verb, având în vedere că acesta se află întotdeauna pe al doilea sau pe ultimul loc și este ușor de deosebit de alte tipuri de cuvinte. Pe lângă substantive și verbe, vor fi abordate adjective, prepoziții și adverbe. După finalizarea cursului, nu ar trebui să existe nicio problemă în recunoașterea tipului de cuvinte, ceea ce este de mare ajutor în traducere.

Care este ordinea cuvintelor în propoziție?

Ordinea cuvintelor într-o propoziție este foarte importantă, iar cea mai importantă este poziția verbului, care se află întotdeauna pe locul doi într-o propoziție. Subiectul se află pe primul sau al treilea loc, iar lângă subiect, propoziţia adverbială de timp are prioritate faţă de celelalte complemente, în timp ce propoziţia adverbială de loc este lăsată pentru sfârşit. Ordinea cuvintelor în limba germană se învață rapid, astfel încât participanții la curs nu vor avea probleme să compună singuri propoziții după doar câteva lecții. La acest curs, participanții vor compune în continuare propoziții mai simple, dar cu siguranță le va fi mai ușor să învețe aranjarea cuvintelor într-o propoziție subordonată, care îi așteaptă la nivelul următor.

Cum se stabilesc cazurile substantivelor?

Există patru cazuri în limba germană – nominativ, genitiv, dativ și acuzativ. Cazul substantivelor depinde de două tipuri de cuvinte, în primul rând de verb, adică de ce complement cere verbul, sau de prepoziții pentru care aflăm imediat în ce caz se află, indiferent de traducere. Majoritatea verbelor necesită complementul obiectului în cazul acuzativ, dar pe parcursul acestui curs vom descoperi și subiectul complementului în cazul dativ, în timp ce subiectul este întotdeauna la cazul nominativ. Genitivul nu mai este folosit ca un complement al verbului, ci ca o completare la substantiv pentru a exprima apartenența. În ceea ce privește prepozițiile, există prepoziții care se combină întotdeauna cu genitivul, dativul sau acuzativul și prepoziții de loc care necesită atât dativ, cât și acuzativ în funcție de stare sau mișcare.

Care sunt timpurile în limba germană?

Ca parte a cursului A1, avem timpul  prezent, două timpuri de trecut, preteritul și perfectul, unde preteritul este forma mai simplă decât perfectul, deoarece are doar forma verbului principal, în timp ce perfectul are două verbe auxiliare – haben și sein, care se conjugă după persoane la timpul prezent, și participiul perfect al verbului principal, care este unic pentru fiecare verb și se află la sfârșitul propoziției. Se va aborda și timpul futur I, care se formează de la verbul auxiliar werden, care se conjugă după persoanele la timpul prezent, și infinitivul verbului principal. Acestea sunt cu siguranță timpurile de bază, singurele rămase sunt plusquamperfectul și futur II.

Cum se formează și se declină adjectivele?

Se va discuta mult despre adjective ca tip de cuvânt, despre cum se formează adjectivele formate din verbe și despre cum sunt formate din substantive, care sunt sufixele lor și care sunt semnificațiile anumitor sufixe, de exemplu adjectivul reich înseamnă bogat, dar poate servi și ca o continuare, de exemplu vitaminreich (bogat în vitamine). Când se compară adjectivele, ar trebui să vă amintiți sufixele la comparativ și la superlativ (comparativ -er; superlativ am... -sten). Adjectivele monosilabice au o vocală atunci când se compară, de exemplu: alt–älter–am ältesten (vechi–mai vechi–cel mai vechi). Există și câteva adjective neregulate, care schimbă întreaga bază, de exemplu: gut-besser-am besten (bun-mai bun-cel mai bun).

Cum se formează imperativul?

Imperativul, ca mod de comandă, este foarte util pentru nivelul A1, deoarece participanții îl vor putea folosi sub formă de cerere, solicitare, sfat etc. Imperativul este folosit pentru trei persoane, pentru persoana a doua singular, persoana a doua plural și pentru forma politicoasă Sie. Este construit de la baza prezentă, persoana a II-a singular reținând doar schimbarea e>i/ie, pentru verbele neregulate, în timp ce participiul prezent este respins și nu este folosit niciun pronume. La persoana a doua plural se păstrează sufixul, dar nu și pronumele. Cu forma politicoasă se păstrează atât sufixul, cât și pronumele. Astfel, de exemplu, imperativul verbului sprechen s-ar citi: Sprich! Sprecht! Sprechen Sie!

Planul și programa cursului Deutsche Sprache A1

Modulul 1: Primele cuvinte și conjugarea

  • Alfabetul și primele cuvinte – Alphabet und erste Wörter
  • Prezentare, forme de salut – Begrüßung, Verabschiedung, sich vorstellen
  • Conjugarea verbelor – Konjugation
  • Întrebările W – W-Fragen  
  • Întrebările da/nu – Ja/Nein-Fragen
  • Negația – Verneinung

Modulul 2: Articole și pronume 

  • Articolul hotărât – Der bestimmte Artikel
  • Articolul nehotărât – der unbestimmte Artikel und Negativartikel
  • Substantivele –  Singular și plural – Nomen – Singular und Plural 
  • Pronumele personale – Personalpronomen
  • Pronumele posesive – Possessivpronomen
  • Forma impersonală „man” – Unpersönliche Form „man”
  • Numere – Zahlen

Modulul 3: Formarea propoziției 

  • Formarea propoziției – Satzbau 
  • Tipuri de verbe – Verbsorten
  • Prezentul verbelor slabe – Präsens von schwachen Verben
  • Prezentul verbelor tari și auxiliare; Ablaut – Präsens von starken Verben und Hilfsverben; Ablaut
  • Prezentul verbelor modale – Präsens von Modalverben
  • Verbe cu prefixe separabile și inseparabile – Trennbare und untrennbare Verben

Modulul 4: Prepoziții

  • Pronume personale în dativ și acuzativ – Personalpronomen im Dativ und Akkusativ
  • Prepoziții de loc pentru dativ și acuzativ – Lokale Präpositionen im Dativ und Akkusativ
  • Prepoziții de timp – Temporale Präpositionen

Modulul 5: Timpurile verbale 

  • Pefect 
  • Preterit – Präteritum
  • Futur I

Modulul 6: Adjective și cuvinte compuse 

  • Numerale ordinale – Ordinalzahlen
  • Gradele de comparație ale adjectivelor – Komparation der Adjektive
  • Formarea adjectivelor – Adjektivbildung
  • Crearea cuvintelor compuse – Wortbildung
  • Imperativul

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2025/26 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te